Relatietherapie (relatie en seksualiteit)

Relatietherapie met relatietherapeut en psycholoog Hans Schuurman

Jullie zijn vastgelopen. Op geen enkele manier weten jullie elkaar nog te bereiken. Misschien zijn er nog momenten dat jullie voelen wat er was en elkaar weer echt zien. Maar, die momenten zijn schaars. Meestal loopt een relatie moeizaam omdat patronen van verwachtingen en gedrag zich herhalen en herhalen. Je weet al hoe een gesprek zal verlopen, waar het op uit zal draaien en ook al wil je het anders doen... je eindigt toch weer allebei op een eilandje.

Relatietherapie en gezinstherapie

Tijdens de behandeling van Hans gaan we in op de relaties die er tussen en rondom jullie zijn en hoe dat bijvoorbeeld vroeger was. Dat noemen we een ‘systeem’. Laat me vertellen wat zo’n ‘systeem’ is. Je kunt het het beste zien als ‘jij en de mensen om je heen’. Hoe dichter de mensen bij je staan, hoe belangrijker ze zijn.

Als kind is je gezin belangrijker dan die jongen achter in de klas. Nu is je partner dichterbij dan je collega’s van werk. Relatie- en gezinstherapie gaan er vanuit dat je nooit alleen bent en dat je systeem invloed heeft op wie je bent en hoe je je bijvoorbeeld aan mensen kunt verbinden.

Die manier van werken heeft interactie tussen mensen als basis. Daarom is het ook zo’n goede methode om mee te werken in relatietherapie en gezinstherapie en gebruik ik hem in mijn praktijk Psycholoog Hans Amsterdam.

Hechting

Hechting is een ander woord voor het vermogen je te kunnen binden. Dat heeft ondermeer te maken met een gevoel van veiligheid. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld het systeem uit je jeugd heel veel invloed heeft op hoe makkelijk je je veilig voelt, hoe goed jij je kunt hechten. En dat geldt ook voor je partner.

Het zijn diepe emoties. Je merkt dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar. Je heftige reacties op elkaar (of juist het in je schulp kruipen) vindt zijn oorsprong in die systemen en hechting met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing.

Met relatietherapie Amsterdam vergroten jullie de onderlinge veiligheid en intimiteit. En scheppen zo ruimte om elkaar weer te bereiken.

Dat is een indringende reis in twee personen en twee personen samen. In de meeste gevallen ook een ontdekkingsreis. Dat kan soms verrassend zijn, je kunt ervan schrikken en je kunt elkaar weer ontroeren.

Relatietherapie Psycholoog Hans Amsterdam: herstel en vooral groei

Elke behandeling in mijn praktijk Relatietherapie  Psycholoog Hans Amsterdam is gericht op inzicht, verdieping en groei. Aan het ontsluiten van je potentieel. Relatietherapie is geen uitzondering. Je merkt dat er al vroeg in de behandeling dingen veranderen. En je merkt ook dat buiten het wegnemen van de klachten jullie meer hebben gevonden: in jezelf en in elkaar.

Respectvol uit elkaar gaan

Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Ik kan jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, jezelf en naar eventuele kinderen. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat samen zorgvuldig doet, sluit je een periode van jouw/jullie leven op een waardige manier af.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met Relatietherapie Psycholoog Hans Amsterdam? Bel mij voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Hans Schuurman - Relatietherapeut Psycholoog Hans Amsterdam.