Relatie en seksualiteit

Relatietherapeut Amsterdam: Hans Schuurman

Wat is seks eigenlijk?

Seks kan heel veel dingen zijn. De taal van liefde. De ontlading van spanning. Lichamelijke lust. Seks kan jou en je relatie verdiepen, intenser maken. Het kan ook jezelf verrijken, je horizon verbreden, de beleving van je lichaam bewuster en liefdevoller maken.

Jij en sex

Nog even los van vrijen met je partner. Hoe mooi en prachtig sex ook kan zijn, voor jou is het dat helemaal niet. Misschien heeft het een duidelijke reden, misschien weet je zelf ook niet waarom.

Als relatietherapeut Amsterdam geef ik seks een plek. Je krijgt tijd en ruimte om de woorden te vinden voor jouw beleving van seks. En samen vinden we verklaringen en zorgen we dat seksuele intimiteit een natuurlijke plek in jouw leven krijgt. En dat je er van kunt genieten.

Jullie en seks

Seks in een relatie is één van de vele manieren waarop jullie praten. De meest intense. Eigenlijk is het een uitvergroting van jullie relatie. Als je verliefd bent, spatten de vonken er vanaf. Jullie zijn allebei gretig de ander te leren kennen en te bekoren.

Nu is die verliefdheid er wel vanaf. Vrijen wordt ingewikkelder. Hij wil te vaak. Zij heeft geen zin. Het lijkt ook wel oppervlakkiger te worden. Jullie kennen elkaar ook zo goed, weten precies wat de ander fijn vindt. Dus je doet je dingetjes en klaar was het weer. Na verloop van tijd dringt hij ook niet meer zo aan en als ik jullie nu zou vragen wanneer jullie voor het laatst écht gevreeën dan weten jullie het waarschijnlijk niet eens.

En dan is de seksualiteit uit jullie relatie verdwenen. Daarmee doen jullie jezelf en jullie relatie tekort. En daarbij, alles dat nu onuitgesproken blijft, komt een keer naar boven.

Relatietherapeut Psycholoog Hans Amsterdam: Liefde is een werkwoord

Ze zeggen ‘liefde is een werkwoord’, nou, seks is al helemaal een werkwoord. Niet alleen de activiteit, maar alles er omheen. Dat je in gesprek moet blijven. Dat je moet luisteren. Dat je moet nemen én geven.

Het is alsof je duizenden keren tegen de ander zegt dat je van hem of haar houdt, op zo´n manier dat diegene het ook echt voelt. Dus je moet origineel blijven, verrassend, en vooral heel goed weten hoe je het moet zeggen. Daarom is het voor mij als relatietherapeut Amsterdam een belangrijk onderdeel.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie in Amsterdam? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Hans Schuurman - Relatietherapeut  Psycholoog Hans Amsterdam.