Clienten delen hun ervaring met Hans Schuurman

Ik heb een aantal mensen gevraagd kort iets te schrijven over de therapie die ze bij mij gevolgd hebben. 

"Ik hecht veel waarde aan de samenwerking die ik met Hans ben aangegaan. Ik noem het een samenwerking, omdat er geen simpele formule is om bepaalde problemen op te lossen; Bij mij kwam de oplossing uiteindelijk van binnenuit. Ik kan de aanpak van Hans, in mijn geval, het best beschrijven in de vorm van een figuurlijke "weg naar de oplossing". Hans heeft me niet verteld wat de bestemming is, welke route afgelegd moet worden en van tussentijds bijsturen was ook geen sprake. Door keer op keer de juiste snaar te raken heeft Hans me in staat gesteld om zelf de de weg te vinden naar een oplossing voor mijn probleem. Ondanks dat deze weg niet altijd even makkelijk was, ben ik heel blij dat ik deze route heb afgelegd. Naast het feit dat ik met Hans in gesprek ging om mijn probleem aan te pakken, ben ik na elk gesprek een stukje "rijker" huiswaarts gekeerd. Ik heb er nu nog elke dag profijt van dat Hans me anders naar mezelf en de wereld om me heen heeft leren kijken. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor".

Peter (34)

 

"I had been struggling with the fact that I had been visiting prostitutes for most of my life, while I had tried to stop many times. I felt bad about my behaviour for different reasons. I thought it was exploiting the women, I was worried that it was draining money that I could be spending on other things. But most of all I was unhappy because it was making it impossible for me to form deep trusting relationships with women. It was preventing me from having a healthy loving relationship. In a very short space of time Hans helped me to identify the reason I was visiting prostitutes. He helped me to realise that circumstances in my past were leading me to act in this way in the present. He did this through intense but gentle conversation, and by guiding me towards books that were relevant to help me understand my situation. As this process went on, I felt as though the final piece of a puzzle had fallen into place and I was able to move forward. Since my sessions with Hans my interest in sex has not gone away. But I no longer feel any desire to meet my sexual needs through prostitution - and that behaviour has completely stopped. I can recommend Hans to anyone struggling with similar issues".

Richard (50)

 

 

Vader (54) en zoon (28), geen gebruikelijke relatietherapie dus. Het liep vanaf de puberteit al niet makkelijk meer tussen ons en na een uit de hand gelopen conflict was er een periode van ruim anderhalf jaar radiostilte. Na de wederzijds uitgesproken wens om de relatie te herstellen hebben we een therapeut gezocht. We wilden een mannelijke therapeut in Amsterdam en met wat zoekwerk op het internet kwamen we, op basis van de informatie op de site, bij Hans uit. In de gesprekken kwam het al snel tot de kern en werd het ook duidelijk hoezeer verwachtingen en beelden van elkaar uiteen lopen en ook hoe sterk de bijbehorende emoties zijn. In de eerste sessies leek het nog af en toe helemaal uit de bocht te vliegen maar geleidelijk kwam er meer begrip en ontspanning. De aangename omgeving, de subtiele sturing en duiding van Hans en de rustgevende aanwezigheid van twee honden die duidelijk al wel een goede relatie met elkaar hadden, hebben ons goed geholpen om op een effectieve manier onze relatie weer op een goed spoor te zetten. Er is veel spanning opgelost en de wederzijdse verwachtingen liggen weer een stuk dichter bij elkaar. Bij problemen in relaties tussen ouders en volwassen kinderen wordt niet snel gedacht aan relatietherapie omdat dat meer gezien wordt als iets voor liefdesrelaties. Iedereen kent echter wel de voorbeelden van problemen tussen ouder en kind die zich niet zelden decennia voortslepen zonder dat hulp wordt gezocht bij het oplossen van de onderliggende oorzaken. Voor ons is deze therapie in elk geval zeer waardevol geweest".

Kris en Kees

 

 "I was not happy in life, nothing seemed to go right. I hit a wall with my work, health, relationship, and above all myself. I clearly could not get me out of this myself and neither could my family and friends. I found Hans thru the ‘roze hulpverlening’ website. Already during the first appointment he made me feel comfortable together with the two sweetest dogs Lief and Vonk. I have worked with Hans for a little over one year on a weekly basis. It always felt like arriving in a ‘safe haven’ where I could hide, be safe and clear things up again. Hans was able to reach my deepest emotions and issues that I thought I already had dealt with. Issues varied from my acceptance of being gay to accepting my HIV positive status. I had lost my career and thru that my identity. I had issues with an addictive partner and uncertain future in my job. On top of it I was dealing with health issues. It felt to me like all was pushed in a funnel and got stuck in the narrow end. By creating a very relaxed and trusting atmosphere I could really be myself and really let all emotions go. Hans suggested several interesting reading material which helped me a lot, but also by drawing my emotions I could reach within myself and express. Hans is able to dig right to that point which is in need of help at the time, which many times surprised me but was extremely helpful. Emotional and difficult at times, but every time I walked away from the sessions I felt somewhat enlightened. On the other hand we have laughed as well, which was a great balance. I am a new stronger and happier version of myself. I thank this to Hans. Setbacks and emotions are part of life, but Hans helped me to deal with them. I notice the stronger me in my work, in my social life, but above all within myself. I highly recommend Hans to anybody who is in need of help. His knowledge, skills, techniques and his warm and caring personality are exactly what I needed at the time. Hans, I am highly grateful to have worked with you!"

Chris (39)

 

 

"It was, what I would call, a light spring depression that just went on and did not go away. A relative minor problem in my personal life had an unreasonably strong impact on my mood. It was difficult to pinpoint why. Then it dawned on me that it would be good and a relief to get some help and some outside reflection on my personal struggles. The conversations with Hans were very pleasant and useful. I became more relaxed, and after a handful of sessions I felt much better and I was able to enjoy the rest of spring and life again".

Gijs (47)

 

 

"We zijn samen bij Hans in relatietherapie geweest. We kozen voor Hans omdat we zijn verhaal goed vonden, zijn beroepsmatige achtergrond overtuigend vonden en zijn methode sprak ons ook aan. Ook vonden we het leuk dat zijn honden er bij zouden zijn, dat is iets kleins wat de stap net iets minder intimiderend maakt. We kwamen bij Hans met onzekerheid, een gebrek aan vertrouwen in elkaar en een gevoel van onveiligheid in onze relatie. We konden samen niet meer onze problemen oplossen, het leek alsof elk gesprek er slechts voor zorgde dat we in cirkels bleven rondgaan. Dit was erg vermoeiend en frustrerend. In een vrij korte tijd heeft Hans ons zeer veel over onszelf geleerd. Hij hielp ons het gesprek met elkaar aangaan, elkaar beter te begrijpen en beter met elkaar om te gaan. Hij hielp ons om te beseffen wat er precies achter onze gevoelens zat. Hierbij was hij erg scherp, hij kon heel kundig begrijpen wat we hadden meegemaakt en wat voor effect dit op onze relatie had. Hij hielp ons daarbij om bepaalde gevoelens te erkennen. Hij raadde ook regelmatig zeer toepasselijke en verlichtende literatuur aan, die ons hielp om thuis in alle rust te lezen en ons af te vragen hoe dit soort dingen op ons van toepassing was. Hans weet je op je gemak te stellen, zorgt er voor dat je de juiste vragen aan jezelf en je partner stelt en neemt daarbij voornamelijk een houding als luisteraar aan. Hij geeft je een zetje als je dat nodig hebt, maar het duidelijke doel is om er voor te zorgen dat je er samen uitkomt en dat je leert hoe je dit moet blijven doen. Het viel ons overigens op dat er relatief weinig jonge stellen iets schrijven over relatietherapie bij de reacties, waardoor het misschien lijkt alsof een relatietherapie niet voor jonge stellen kan zijn. Niets is minder waar! "

Dolf (24) en Natasja (24)

 

 

"We zaten al er al een tijd tegen aan te hikken om in therapie te gaan, maar eigenlijk ging het dan ‘wel weer’. Tot het steeds meer duidelijk werd dat er echt iets moest veranderen. Van de sites die we bekeken (en alle andere sites die we ooit daarvoor hadden gezien) sprak die van Hans ons aan en hakten we de knoop door. Dat ons gevoel ons niet in de steek had gelaten werd bevestigd toen we bij hem binnen stapten. Binnen de open, ontspannen en veilige sfeer in de praktijk was het mogelijk om dingen uit te spreken die voorheen onbesproken waren geweest. Hierdoor ontstond ruimte om dingen op te lossen. Hans heeft ons weer met beide benen op de grond gezet, en geleerd om structuur aan te brengen in onze relatie, verantwoordelijkheden te delen en om dingen samen te doen. Hierdoor hebben we een goede basis gecreëerd waar vanuit nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan om ondanks alle drukte en dingen die ‘moeten’  te genieten van onze relatie en ons gezin".

Michiel (42) en Marianne (42)

 

 

Na diverse maanden van problemen in onze relatie, besloten we de hulp van Hans in te roepen. Zijn website sprak ons zeer aan en het idee dat er honden bij de sessie's aanwezig waren als mogelijk 'rustpunt' vonden we bijzonder. De problemen manifesteerden zich door veel ruzies, gesprekken die goed begonnen, maar volledig uit de hand liepen en veel onderling onbegrip. Tijdens de sessies werd duidelijk dat dit vooral voortkwam uit een gevoel van onveiligheid bij beiden.

Hans stelde ons het concept Time Out voor en dat hielp ons om gesprekken niet te laten escaleren tot ruzies. We spraken daarbij af dat we op een rustiger moment, als de emoties bedaard waren, alsnog het gesprek zouden voortzetten. Dit bleek te werken, maar bracht helaas niet de volledige oplossing. In een andere sessie kwam het onderliggende probleem naar boven: we voelden ons aangevallen door de ander en schoten snel in de verdediging naar elkaar toe. Ook werd duidelijk dat de één zich ondergeschikt voelde aan de ander en dat dat gevoel versterkt werd door het dominante gedrag van de ander. Vanaf dat moment ging het zichtbaar beter.

Het leek wel of het kwartje direct was gevallen, omdat we ons bewust werden hoe ons gedrag overkwam op de ander. Dat dat anders zou zijn dat je eigen interpretatie hadden we ons niet gerealiseerd en ook nooit bij stil gestaan. De een stelde zich wat kwetsbaarder op en was zich bewust dat zijn gedrag kleinerend kon werken op de ander. De ander kwam wat meer op voor zichzelf en werd niet direct boos als hij dacht dat hij gekleineerd werd.

Het klinkt allemaal vrij eenvoudig als je het zo opschrijft, maar dat is het niet. Er kwamen uiteraard veel emoties los tijdens, maar vooral ook na de sessies. Hans heeft dat perfect begeleid. Hij voelde ons goed aan en wist wanneer het tempo wat opgevoerd moest worden of wanneer we behoefte hadden langer bij een bepaald punt stil te staan. Opmerkelijk daarbij is, dat 1 van ons totaal geen vertrouwen had in relatietherapie en therapeuten in het algemeen. In het begin leidde dat tot het niet volledig mee willen werken aan de sessies en zich niet helemaal blootgeven. Ook daar wist Hans goed mee om te gaan, waardoor het vooroordeel over therapeuten volledig werd weggenomen en we beiden vol vertrouwen naar elke sessie gingen.

Al met al kunnen we niet anders dan Hans volmondig aanbevelen. Heb je problemen in je relatie, van welke aard dan ook, overweeg dan om de hulp van hem in te schakelen.

Bert (41) en Evert (41)

 

 

"My therapy with Hans lasted approximately one year. The reason why I initially asked for his help was a tough time I had after the end of a long relationship with my girlfriend. While it started after this specific event, it is clear to me that the therapy brought me not only to recover from the initial event, but also led me to look at myself with increased awareness and neutral self-reflection. I was impressed with Hans' ability to gather a complete understanding of the situation and to appropriately guide me in my recovery. It has been a slow but meaningful process through which I understood myself as well as some key concepts like animus/anima, the shadow and read some interesting books under his suggestions. Discussing my readings and interpreting my dreams have also been an important part of the therapy. My weekly interaction with Hans taught me about myself as a person and as a professional in my career. In fact, I found some sessions to be extremely helpful for my professional objectives. I managed to take onboard many of the advices Hans gave me in order to keep growing and progressing in my career. The experience has been meaningful and helped me a lot. For these reasons I would highly recommend Hans without reservation.".

Roberto (36, Italian)

 

 

"Ik liep er al een behoorlijke tijd mee; misschien moet ik wel met iemand gaan praten.. maar wat en hoe en waarover dan precies? Omdat ik op die vragen geen concreet antwoord had, en ik niet precies kon duiden wat er aan de hand was, heb ik het steeds aan de kant gezet: 'misschien is het toch niet zo nodig'. Maar ondertussen knaagde er nog steeds iets aan me en dat bleef zo. Tot het moment dat ik inzag, door veranderende omstandigheden op mijn werk die een soort druppel waren, ik de knoop gewoon moest doorhakken.

Ik zat niet lekker in m'n vel, dacht soms mezelf niet meer te herkennen en voelde een verandering in de manier waarop ik mezelf gedroeg in groepen. Ik had geen zin om dingen te ondernemen en was super emotioneel. Dingen waar ik me eerst niet bewust van was, die vanzelf gingen en die altijd vanzelfsprekend en juist heel leuk waren geweest en me energie gaven, gingen me nu opvallen en ik wist niet goed wat ik hier mee aan moest.

De knoop doorhakken dus en op zoek naar iemand om mee te praten. Hoe doe je dat? Via google (ja echt, ik heb op google 'psygoloog amsterdam' ingetypt) kwam ik via wat doorklikken op de site van Hans terecht. Zijn open gezicht op de foto sprak me aan en toen ik zijn stukje had gelezen dacht ik: volgens mij is dit iemand waarbij ik mezelf kan zijn.

Gelukkig bleek dit ook in 1 keer raak. De ruimte waarin Hand werkt is prettig, er hangt een hele fijne serene sfeer. Lief en Vonk zijn er altijd en die geven je een gevoel van geborgenheid en huiselijkheid, zo voelde het echt voor mij.

Hans weet de juiste vragen te stellen en heeft me regelmatig inzichten kunnen geven; een blik op de zaak zoals ik het zelf nog niet bekeken had. Ik vond het heel prettig dat Hans ook voorbeelden uit zijn eigen leven gebruikt, hij vertelt je ook wat over zichzelf. Hierdoor had ik het gevoel dat ik niet bij 'iemand' aan het praten was, maar bij Hans, wat er bij mij voor zorgde dat ik gemakkelijker en sneller open kon stellen.

Wat ik daarnaast ook heel fijn vond aan het werken met Hans, dat hij je regelmatig boeken mee geeft om te lezen. Boeken die in gaan op een bepaald onderwerp waar jij op dat moment ook direct of indirect mee bezig bent en die je nog meer inzichten kunnen geven en inspireren. Me open te stellen door met Hans te gaan praten heeft er ook voor gezorgd dat ik me beter open kon stellen voor mijn omgeving en gevoelens kon duiden en bespreekbaar kon maken. Ik wil Hans nogmaals heel hartelijk danken en iedereen die dit leest en twijfelt, aanraden om de stap te nemen; het is ontzettend waardevol!"

Lucy (28)

 

 

"Vorige zomer was ik zo'n beetje aan het einde van mijn Latijn: overspannen, oververmoeid en afgepeigerd. Ik had zelfs geen plezier meer in de dingen die ik anders wel leuk vond; ik sleepte me van opgave naar opgave. Een wandelvakantie in Ierland bood een eerste oplossing, maar ik wilde de dingen ook structureel veranderen. Ik had al vaker last gehad van spanningsklachten en angst (ik gebruikte eerder Seroxat en had ook al eerder gesprekken gehad met therapeuten) en was er van overtuigd dat het ook anders moest kunnen. Via een kennis kwam en ik bij Hans terecht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met gemengde gevoelens aan de gesprekken met Hans ben begonnen; hoewel ik wist dat ik op eigen houtje niet in staat was om mijn leven op een ander - minder overspannen - spoor te zetten zag ik er tegenop om wéér met een therapeut aan de slag te gaan. Ik ben daar naar Hans toe ook eerlijk over geweest. Ik ben nu blij dat ik ons toch een kans heb gegeven om aan wat dingen te werken. Ik voel me inmiddels een stuk beter en ben bij Hans toch weer tot wat inzichten gekomen die mij helpen om mijn emoties en gedachtepatronen te 'ontzenuwen'. Daarnaast heb ik een aantal voorgenomen veranderingen in mijn leven doorgezet. Ik ben dus zowel emotioneel als ín de praktijk in wat rustiger vaarwater terecht gekomen, en dat was precies wat ik wilde. Ik wist vooraf dat Hans (net als ik) homoseksueel is. Naast zijn Jungiaanse invalshoek was dat was voor mij een van de redenen om voor hem te kiezen. Ik voel mezelf meer op mijn gemak bij een therapeut waarvan ik weet dat hij homoseksualiteit begrijpt en mijn leefwereld / referentiekader kent".

Wim (42)

 

 

"Toen naar mijn eigen inzicht de verwerking van een voorbije relatie te lang ging duren, heb ik contact opgenomen met Hans Schuurman. Dat ik geen concreet handelingsperspectief kreeg aangereikt, heb ik na enige tijd als zinvol ervaren. Hans vroeg mij iedere keer waar ik het over wilde hebben en zo kreeg ik cirkelend rond steeds andere thema's steeds meer zicht op denkpatronen, onbewuste emoties en verwachtingen. De gesprekken leverden gaandeweg oriëntatie op en een mogelijkheid om de nieuwe situatie een plek te geven, te leren leven met wie ik in mijn huidige situatie ben en met wat ik in die situatie wel en niet heb. Ik heb bij Hans aangeklopt omdat hij als ik ook homoseksueel is. Zijn 'natuurlijke begrip' van mijn situatie nam een drempel weg die ik bij een niet-homoseksuele hulpverlener wel zou hebben ervaren".

Richard (43)

 

"Ik ben een 22-jarige student, en actief bij een studentenvereniging. Ik woonde in een huis met acht man, waar heel nadrukkelijk geleefd werd. Ik kwam er alleen steeds meer achter dat ik hier niet meer met plezier woonde, en dat ik dit gevoel probeerde te onderdrukken door steeds vaker(stiekem) alcohol te drinken. Ik voelde dat dit niet de manier was om door te gaan, en ben op zoek gegaan naar een psycholoog. Zodoende ben ik bij Hans terechtgekomen. Ik heb heel veel moeten vertellen over hoe het er bij ons aan toe gaat binnen de studentenvereniging en binnen mijn huis. Ik heb nooit ingezien dat hier de oorzaak van het probleem zou liggen. Hans vertelde mij dat hij reflecteerde wat ik hem vertelde, en dat daar uitkwam dat ik niet meer tegen de groepsdruk kon en mijzelf zo niet kon verder ontwikkelen. Hans raadde mij aan het huis te verlaten en een nieuwe omgeving op te zoeken, iets wat wel een heel heftig besluit is, aangezien dit totaal niet gebruikelijk is binnen een huis van een studentenvereniging. Na hem enkele weken tegengesproken te hebben heb ik eindelijk ingezien dat dit de enige oplossing is. Ik heb het huis verlaten, en de negatieve reacties waar ik bang voor was ben ik niet tegengekomen. Ik ga nu wonen in een heel ander huis, waar heel veel rust is. En ik heb er zo ongelofelijk veel zin in. Natuurlijk drink ik nog regelmatig een biertje, maar het excessieve ben ik kwijtgeraakt. Ik heb door Hans kunnen inzien wat de grondslag was van mijn problemen. En nu ik dit verwerkt sta ik veel zelfverzekerder in het leven en heb ik weer een frisse positieve blik naar de toekomst. Ik ben je erg dankbaar Hans".

 

Chris (22)

 

Gevoel en Emotie I "Ik zit gevangen in mijn lichaam. Mijn lichaam wat als een sterk en onverschrokken fort om mijn ziel heen lijkt te zitten. Van mijn sterke buitenkant mag ik mij niet onzeker en emotioneel voelen. Terwijl mijn binnenste gevoelswereld zich ook wil tonen. Hoe lang houdt mijn sterke buitenkant dit vol zonder te barsten. Mijn binnenste wil de samenwerking met de harde buitenkant graag aan. Maar mijn buitenkant is angstig. Het fort is bang een openbaar toegankelijk gebouw te worden.

Ik ben contact gaan zoeken met Hans op het moment dat ik helemaal vast zat. Voor mijn gevoel kon ik niet meer voor en niet meer achteruit en was doodsbang mijn gevoelens te uiten. Zelfs bij Hans op het spreekuur had ik daar moeite mee. Het fijne van Hans is dat hij je niet forceert of dingen oplegt. Hij hoort je aan en probeert zaken inzichtelijk te maken zodat je het zelf kunt plaatsen. Omdat ik zo vast zat ben ik gaan tekenen en ben mijn dromen op gaan schrijven. Deze tekenen en dromen bespraken wij en hier kwamen voor mij bijzondere dingen bij naar boven. Wat mij geholpen heeft tot een verduidelijking van mijn zelfbeeld, Wat een goede basis is om op verder te bouwen. Mijn ervaring is dat een tekening of een droom en de gevoelens die deze losmaken makkelijker te bespreken zijn dan wanneer iemand direct naar je gevoelens en problemen vraagt. Ik wil Hans daarom ook bedanken voor zijn juiste aanpak".

Gevoel en Emotie II Welkom vrolijkheid, welkom verdriet. Welkom vreugde, welkom teleurstelling. Welkom blijdschap, welkom boosheid. Welkom opluchting, welkom stress. Welkom sereniteit, welkom drukte. Welkom balans, welkom desoriëntatie. Welkom ambitie, welkom luiheid. Welkom angst, welkom overmoed Welkom crisis, welkom liefde. Laten we gaan samenwerken. Welkom allen, ik ben het allemaal.

- zes tekeningen die Sander tijdens zijn therapie maakte -

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

 Sander (40)

 

 

"Ik ben nu ruim 2 maanden zonder therapie en merk wekelijks dat ik wat heb aan de handvatten die Hans mij heeft aangereikt. Ik kwam met een ander probleem dan waar ik uiteindelijk ben geholpen want Hans had snel door dat het probleem waar ik voor kwam niet het probleem was. Door middel van zijn persoonlijke manier van het benaderen van mijn problemen heeft veel geholpen bij, het leren vergeven van mezelf, het constateren van het probleem en het zien wat daar de oorzaak van is/was. En dat ik me daar niet voor hoef te schamen of mezelf daar voor moet aanvallen. De tijd is eigenlijk vrij snel gegaan, ik heb een half jaar intensief met Hans gewerkt, daarmee bedoel ik één keer in de week therapie, en ik zag er eigenlijk wekelijks naar uit omdat ik vond dat er altijd wel wat op zijn plaats viel, ook al duurde dat bij mij soms een paar dagen. Vooral de rustgevende omgeving met daarnaast soms de honden hielpen mij erg me te ontspannen en het vertellen van mijn verhaal. En vooral de opbouw van zijn therapie vond ik erg prettig, het is soms zwaar en confronterend maar je werd altijd eerst met beide benen op de grond gezet voor dat je naar huis ging. Verder de verschillende manieren van behandelen/ of laten uiten van een probleem waardoor je soms verrast word wat er soms in je onderbewuste afspeelt hebben mij erg geholpen bij actief werken aan mijn eigen “genezing”. En als ik dan eens afdwaalde werd me dat snel duidelijk gemaakt door Hans zodat we wel doel gericht bleven werken. Wat ik er nu aan over heb gehouden is dat ik meer in balans ben met mijzelf, ik geef mezelf meer de ruimte en baken daarmee ook veel meer mijn eigen ruimte af. Waar ik mij voorheen door sommige mensen en gebeurtenissen liet overrompelen, heb ik nu zelf een duidelijker perspectief van mezelf en vooral van de omgeving waar ik me in begeef waardoor ik meer ruimte en tijd voor mezelf creëer".

Chris (26)

 

 

"De reden dat ik contact met Hans zocht, was dat ik met een enorme leegte rondliep. Deze leegte zoog energie en ik wist me er geen raad mee. Bij Hans ben ik erachter gekomen waar deze leegte vandaan kwam, wat hij precies inhield en hoe ik er mee om kon gaan en hem zelfs kon verminderen. Stukje bij beetje kwam ik bij de pijnpunten die ik nog niet echt een plekje had kunnen geven. Dit proces verliep op een fijne manier, de reden hiervoor is dat ik het samen met Hans deed. Het voelde niet alsof ik het alleen hoefde te doen. Hoewel dit natuurlijk met de nodige emoties samenging, voelde ik me altijd veilig en schaamde ik me niet om deze emoties te voelen en te laten zien. Na een jaar therapie ben ik blij om te kunnen zeggen dat de leegte enorm is afgenomen, dit kom doordat ik de pijnen een plek heb kunnen geven, ze beter heb leren begrijpen en er meer rust in heb kunnen vinden. Waar ik vooral dankbaar voor ben is dat Hans altijd eerlijk is geweest en heeft benadrukt dat pijn en verdriet nu eenmaal bij het leven horen; mijn wereldbeeld is realistischer geworden en ik voel me een stuk sterker en zelfverzekerder dan de dag dat ik voor het eerst de praktijk binnen kwam lopen. Ik blik enorm positief terug op de gesprekken met Hans sen ga me een gezonde dosis positiviteit de toekomst tegemoet. Ik vertrek morgen naar Indonesië!"

Joan (21)

 

 

"Een tijd geleden heb ik bij Hans Schuurman gesprekken gevoerd. Door een opstapeling van zaken was ik in de knoop geraakt met mijn eigen gevoelens. Ik was boos en verdrietig en wist niet goed waardoor dit kwam. Hierdoor leek ik overal wel overstuur van te raken en werd het leven veel zwaarder dan dat het hoeft te zijn. Door de gesprekken met Hans leerde ik waar mijn woede en verdriet vandaan kwamen. Hierdoor kon ik alles veel beter plaatsen en kreeg ik genoeg vertrouwen in mezelf om die gevoelens te accepteren. Hans weet precies de juiste vragen te stellen. Ik vond het door zijn warme en betrouwbare uitstraling niet moeilijk me open op te stellen. Het is een man die zelf constant bezig is met verder leren waardoor hij over enorme kennis over zijn vak beschikt. Ik heb het gevoel dat ik door de gesprekken met Hans grote sprongen vooruit heb kunnen maken. Wanneer ik weer behoefte zou hebben aan dergelijke gesprekken met zich meebrengen, zou ik uiteraard weer naar Hans gaan. Ik kan het iedereen aanraden".

Loes (26)

 

 

"Begin dit jaar zijn wij bij Hans terechtgekomen voor relatietherapie. We hadden een lijstje met persoonlijke voorkeuren voor therapeuten gemaakt en Hans stond er bij ons beiden op. Met name de aanwezigheid van hond Lief en Vonk sprak ons hierin erg aan. Hans zelf komt over als een warm en inlevend mens en met beide honden erbij zorgde dat ervoor dat wij ons al snel op ons gemak voelden. Hans kan je echter ook gericht confronteren met de minder sterke kanten van je eigen gedrag. Hij liet ons zien waar de belemmeringen in onze relatie liggen en welk aandeel we daar allebei in hadden. Door ons opdrachten mee te geven hebben we stapsgewijs weer geleerd hoe we met elkaar kunnen communiceren. Inmiddels staan we weer op eigen benen maar het is heel prettig om te weten dat we bij knelpunten op Hans mogen terugvallen".

Herman (59) en Sandra (46)

 

 

"Ik zou Hans karakteriseren als een geduldige, warme psycholoog die vanuit zijn ervaring en inlevingsvermogen de juiste omstandigheden creëert om te werken aan je groei als persoon. Wat ik prettig aan zijn manier van werken vind is dat de cliënt centraal staat en de interactie het tempo en de richting bepalen in plaats van rigide behandelprotocollen. Hans wil niet alleen de huidige knelpunten aanpakken maar werkt ook gericht aan voorkoming van herhaling. Deze persoonlijke individuele aanpak zorgt ervoor dat de drempels om te werken aan jezelf steeds lager worden." Peter (40)

 

 

"Ik ben begonnen met therapie bij Hans omdat ik duidelijk vast zat in mijn leven. Doordat Hans soms vertelt over zijn eigen ervaringen ontstond er snel een persoonlijke en ontspannen sfeer waarin ik goed aan mezelf kon werken. De diversiteit in de sessies heb ik als heel prettig ervaren. Het is altijd fijn om soms even je week door te nemen, dan weer je relatie of je carrière te bespreken. Dit gecombineerd met het bespreken van situaties uit het verleden en Hans' scherpe oog voor verborgen emoties heeft mij een duidelijk inzicht in mijn gedrag gegeven. Door me soms een boek mee te geven, een verhaal te vertellen of een droom te analyseren geeft Hans verschillende manieren om aan je persoonlijk ontwikkeling te werken. In de sessies geeft Hans kritische reflectie, wat heus niet altijd leuk is. Maar het helpt je enorm om jezelf en je ambities te vinden en deze ook waar te maken."

Alex (27)

 

 

"Therapie is niet leuk, maar Hans maakt het wel een heel stuk makkelijker. Aan jezelf werken en dingen verwerken is lastig, maar bij Hans is het ook gezellig en persoonlijk. Omdat ik Hans een beetje leerde kennen vond ik het veel makkelijker om me open te stellen, bovendien begreep ik beter wat hij bedoelde en kon ik makkelijker dingen van hem aannemen. Hans wijst je in de juiste richting, niet een richting die hij wil dat je opgaat maar de richting die jij wilt. Hij helpt je begrijpen wat de gevolgen zijn van je acties en de reactie daarop en hoe je dit kan aanpassen zodat je je grenzen niet overschrijdt of door een ander laat overschrijden. Bovendien staat Hans altijd voor je klaar en kan je hem bellen wanneer nodig. Ik ben iets langer dan een jaar bij Hans in therapie geweest om een traumatische ervaring te verwerken, hij hielp me grote sprongen te maken in de verwerking waardoor de therapie uiteindelijk veel korter duurder dan ik van te voren had verwacht. Nu het veel beter met me gaat. Zou ik met gemak nog langer kunnen blijven om meer te leren over mezelf en over het leven. Maar ik ben er klaar voor om weer alleen verder te gaan, al zal ik de wekelijkse sessies toch een beetje missen."

Anna (28)

 

 

"Ik ben nu al ruim een jaar wekelijks in behandeling bij Hans. Hij heeft mij in staat gesteld om mijzelf beter te leren kennen en ik kan nu gevoelens en gedachten beter een plaats geven. Hierdoor sta ik een stuk sterker en prettiger in het leven, en beter in contact met mijzelf. Als ik bij Hans op bezoek ben, dan voel ik me erg op mijn gemak en alles vindt plaats in een ontspannen sfeer. Ondanks de beladenheid die bepaalde onderwerpen kunnen hebben. Dit stelt mij in staat om mij open op te stellen en mijzelf op een dieper niveau te leren kennen. Nu ik meer rust in mijzelf ervaar kan ik dankzij Hans verder werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling."

Ben (26)

 

 

"We zijn samen in therapie geweest bij Hans. Dankzij de warmte en rust die Hans uitstraalt en de goede vragen die hij stelt is het ons gelukt om in iedere sessie een stap dichter naar elkaar toe te maken. Sessies werkten soms bevrijdend, doordat in de veilige omgeving bij Hans goed met elkaar uitgewisseld kon worden wat redenen voor boosheid of verdriet waren geweest. Hans werkte hierin als een katalysator of als een tolk, niet alleen naar elkaar toe, maar ook in het teruggeven van onze eigen woorden met een nieuwe betekenis. We hebben veel geleerd bij Hans over de ‘donkere kanten’ van onze eigen persoonlijkheid en over het accepteren van deze kant."

Miriam (40) en Jonathan (42)

 

 

"Ik ben bij Hans in therapie gegaan omdat ik er op mijn werk echt doorheen zat door twijfel en onzekerheid en dit grote invloed had op mijn privéleven. Daarnaast ben ik zwanger en wilde ik mijn onzekerheid niet overdragen aan de toekomstige baby. Ik ben eerder in therapie geweest, maar heb dit niet afgemaakt omdat de 'klik' tussen mij en de psycholoog onvoldoende was. Hans is als persoon heel warm en open, weet een spiegel voor te houden waar nodig en laat je zelf nadenken over je gedrag in bepaalde situaties. Dit maakt dat het heel makkelijk is om te praten over de zaken die je dwars zitten. Ik heb door Hans een beter beeld gekregen van de redenen en het ontstaan van mijn gedrag, maar ook handvatten gekregen om er beter mee om te kunnen gaan in het heden en toekomst. Het belangrijkste wat ik heb geleerd in de therapie is om mezelf te accepteren met mijn onzekerheden. Ik zal de gesprekken die we hebben gevoerd dan ook zeker missen. Niet alleen ik maar ook mijn partner erkent de positieve verandering die ik heb doorgemaakt de afgelopen maanden dat ik in therapie ben geweest. Het was dan ook erg prettig dat mijn partner een aantal keren mee kon naar de gesprekken."

Elise (30 jaar)

 

 

"Door de meerdere gesprekken die wij samen met Hans hebben gehad, zijn wij voor het eerst sinds lange tijd in staat geweest om met elkaar te praten. Ik voelde mij op mijn gemak en heb mijn gevoelens sinds lange tijd precies laten zien zoals ze zijn. Wij hebben een goede oplossing gevonden voor onze problemen (scheiding) en denk niet dat wij dit alleen hadden kunnen oplossen".

Janneke (40)

 

 

"Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk de stap gezet heb om naar Hans toe te gaan! Ik liep namelijk al een tijdje rond met een gevoel waar ik niet van wist wat ik ermee moest, werd om alles snel boos, was onzeker, durfde niet te zeggen wat ik wel of niet leuk vond, zat niet lekker in mijn vel en was echt mijzelf gewoon niet meer... ik wijt het voornamelijk aan dingen in het verleden die ik zelf niet goed verwerkt had of een plekje had gegeven en conflicten op het werk, maar kon voor mijzelf geen manier vinden om hier mee om te gaan.

Ja en een therapeut of psycholoog dat vond ik nogal een stap. Maar waarom? omdat ik bang was dat mensen dan dachten dat ik niet goed was? Of me zielig zouden vinden omdat ik het allemaal zelf niet kon? Na een paar maanden van twijfel was het enige gevoel wat ik nog kon bedenken " Ja en wat als mensen dat denken? Dan zegt dit meer over hun onwetendheid hierover, maar ik ben er wel mee geholpen en voel me hopelijk weer degene die ik echt ben" en dat gevoel was me meer waard dan wat mensen erover zouden denken of zeggen! 

En zo nam ik uiteindelijk de stap naar Hans d.m.v. van een mail. Telefonisch hebben we een afspraak gemaakt voor een eerste kennismakings gesprek. Hans is een warm en vriendelijk persoon, draagt oplossingen aan maar laat je ook zelf naar de oplossingen zoeken, vraagt verder dan alleen een luisterend oor te zijn en laat je nadenken over de dingen waar je mee zit en waar je van zou willen dat ze een plekje krijgen. 

Hans gebruikt soms ook boeken, verschillende, zoals bijvoorbeeld een oud sprookjes boek wat erg verbazingwekkend is om af en toe wat uit te horen omdat veel dingen van sprookjes overeen komen met ons gevoel. Verder zijn er nog de honden Lief en Vonk, zij zijn heel lief en ik vond het fijn ze erbij te hebben. Ondanks dat de honden gewoon heerlijk liggen, stralen ze wel de rust uit die fijn is om erbij te hebben. En zo volgde na een goed en fijn gevoel bij Hans uiteindelijk de rest van de gesprekken. 

Ik ben heel blij dat ik de stap toen naar Hans heb genomen, ben weer mijzelf in alle opzichten en er zelfs sterker uitgekomen op verschillende punten. Wees dus niet bang van wat andere mensen zullen denken of zeggen maar luister naar je eigen gevoel, je zult merken dat je er veel aan zult hebben en blij zult zijn dat alles uiteindelijk op zijn plek valt en je de oplossingen zelf weet te vinden!"

Cis (29 jaar)

 

 

Een tijdje geleden heb ik samen met mijn vriend relatietherapie gevolgd bij Hans. We hadden allebei direct een goede klik met hem en het voelde prettig om samen met hem over onze problemen/aanvaringen te praten. Thuis escaleerde e.e.a. veel sneller, en tijdens de therapie hebben we geleerd veel rustiger naar elkaar te luisteren en ook veel meer aandacht voor elkaars eigen karakter te hebben. Omdat we samen een zaak runnen kwamen ook praktische zaken aan bod, zoals het aanbrengen van structuur, wat veel ‘ruis’ heeft weggenomen. Wat ons allebei vooral aansprak is dat Hans ons heel duidelijk (weer) heeft laten zien dat onze verschillen samen juist zo aanvullend zijn en we dus eigenlijk een heel goed team zijn. Dat waren we zelf even vergeten.

Kees (40 jaar) en Amber (37 jaar)

 

 

Een coach raadde me Hans een goed jaar geleden aan, toen ik met mezelf vast gelopen was en wist dat het ergens te maken had met een aantal traumatische ervaringen die ik heb gehad. Eigenlijk wilde ik daar helemaal niets mee, het was nou eenmaal wat het was, ik wilde gewoon mijn leven weer op orde krijgen en verder gaan. Stukje bij beetje kwam ik er in therapie achter hoe ver ik van mezelf verwijderd was. Ik had letterlijk geen woorden voor wat er gebeurd was en had heel veel manieren gevonden om mijn leven te overleven, in plaats van het leven gewoon te leven zoals het leven is. Heel veel geduld en heel veel vertrouwen was er nodig om hier mee met mezelf aan de slag te gaan. Dat geduld en vertrouwen is zeker wat Hans uitstraalt en neerzet in de sessies. Hij creëert een veilige omgeving om te ontdekken wat er eigenlijk allemaal in me leeft en om dit bespreekbaar te maken. Waarmee het voor mij bijna als vanzelf een plek kan krijgen. Hans loopt in mijn proces mee, stelt de juiste vragen, kan vaak heel goed vertolken, waar ik nog geen woorden voor kan vinden en is erg scherp in zijn observaties. Met als gevolg, dat ik veel meer ruimte inneem, mijn mening geef en mijn grenzen duidelijk maak. In de sessies natuurlijk, maar vooral ook daarbuiten in mijn leven. Ik moest altijd zoveel van mezelf voordat ik begon met therapie. Nu is dat veel meer is geworden, “wat wil ik” en “wat voelt goed voor mij”. Ik ben nog niet klaar met therapie, maar wel een heel eind op weg. En dat voelt heel goed. Een laatste puntje nog. Het is fijn, dat Lief en Vonk er zo vaak zijn. Ze zijn regelmatig een verademing en rustpunt na de soms toch moeilijke sessies. Ik mis ze als ze niet in de praktijk zijn. - vier tekeningen die Kim tijdens haar therapie maakte

undefinedundefinedundefinedundefined

Kim (30 jaar)

 

 

"Op het moment dat je kiest om met jezelf aan de slag te gaan dan is die keuze al een flinke overwinning in het proces. Vervolgens ga je op zoek naar een psycholoog waar je een goed gevoel bij hebt. Dat is niet makkelijk, er zijn er tenslotte een hoop, maar toen ik op de website van Hans terecht kwam dacht ik "ja, dit voelt fijn". Hans weet een goede balans te vinden tussen psycholoog en klant. Niet te zakelijk en niet te amicaal. Dit komt vooral omdat hij op een persoonlijke en warme manier de zaken bespreekbaar maakt. Hij heeft veel kennis en put ook uit eigen ervaring waardoor hij op een prettige manier de vinger op de zere plek weet te leggen. Je krijgt het gevoel dat je er niet alleen voorstaat. Samen ga je zaken onder de loep leggen en oplossen. Dankzij Hans ben ik veel over mezelf te weten gekomen en daar ben ik hem erg dankbaar voor".

Joep (42)

 

 

Contact Heb je nog vragen of wil je weten over Psycholoog Hans Amsterdam? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.