Welke klachten heb je?

Psychologische hulp in Amsterdam bij uiteenlopende klachten

Heel veel klachten, problemen en vragen

Op mijn psychotherapiepraktijk in Amsterdam krijg ik de meest uiteenlopende vragen. Van verliesverwerking, somberheidsklachten tot vastgelopen huwelijken en traumaverwerking, om er maar een aantal te noemen.

Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat ik je klacht of vraag waarschijnlijk wel herken en eerder bij de hand heb gehad. Dat ik dus ook weet welke methoden en technieken er allemaal zijn om het te lijf te gaan. Maar ik weet nog niet wie jij bent. En we hebben je hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook de rest. Je talenten en vaardigheden.

Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail me en leg me je situatie voor. Dan kan ik precies vertellen wat er speelt, ik kan het een naam geven en ik kan je vertellen wat ik voor je kan doen.

Een paar soorten klachten

Al zou ik alle bekende vragen en klachten op een rijtje zetten, dan nog kan de jouwe er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek. Om je toch een beetje wegwijs te maken, ik hanteer vier soorten gevoelens die meestal onderdeel zijn van een klacht. Dat is: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.

Je zit vast

Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang

En niet zo’n beetje ook - om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.

Je hebt pijn

Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen.

Iets klopt niet

Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo? Als je nog vragen hebt, of als je wilt weten of ik ook jou kan helpen: bel of mail me via Psycholoog Hans Amsterdam ter attentie van Hans Schuurman.