Tarief en vergoeding

Tarief en vergoeding van Psychotherapie Amsterdam

Een afspraak duurt 50 minuten en kost 90 euro. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik 75 minuten de tijd en reken ik 140 euro. De duur van je behandeling is afhankelijk van je klachten.

Voor ZZPérs

Ben je ZZP’er, dan ontvang je een rekening voor coaching. Het coachen onderscheidt zich niet van een behandeling (individueel, relatie of gezin) van een niet-ZPP’er, maar is zowel voor jou als voor je bedrijf aantrekkelijk. Coaching is namelijk veelal aftrekbaar en daarom een aantrekkelijke optie voor ZZP’ers.

Mogelijk wil je werkgever in een coaching traject investeren.

Stem het af met je verzekeraar

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets. Omdat ik aangesloten ben bij Het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociale therapeuten en Agogen (NVPA) kom ik in aanmerking voor vergoeding. Je kunt ook op andere plekken kijken of vergoeding mogelijk is. Bijvoorbeeld bij het UWV, de werkgever, studiefondsen of een Persoons Gebonden Budget.

Omdat de behandeling plaatsvindt onder het begrip ´coaching´ of ´alternatief´ hoef ik aan de zorgverzekering geen diagnose van je probleem door te geven. Ook heeft de zorgverzekeraar geen toegang tot mijn cliënteninformatie.

Betaling en afzeggen

De betaling gaat per rekening, deze ontvang je trouwens via “Famed”. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het me 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen.

Vragen

Heb je nog vragen over vergoeding, of wil je weten of ik ook jou kan helpen: bel of mail met Hans Schuurman naar Psycholoog Hans Amsterdam ter attentie van Hans Schuurman.