Wanneer bezoek je een psycholoog?

Wanneer bezoek je een psycholoog in Amsterdam?

Wat kan een psycholoog voor je doen? Wanneer ga je naar de psycholoog? En als je er bent, wat ga je dan zeggen? Wat gaat een psycholoog eigenlijk doen? Het blijkt voor veel mensen maar wat lastig om te snappen wat een psycholoog voor ze kan doen. Dat kan ik me goed voorstellen.

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze niet met iemand anders gaan vergelijken. Dus vraag je je af ‘is mijn probleem wel erg genoeg?’ of ‘stel ik me niet aan?’ en ‘moet ik dit niet zelf kunnen oplossen?’.

Daarnaast zijn het meestal vragen of problemen die je moeilijk zelf kunt uitleggen. Als vergelijking: je kunt vrij gemakkelijk zelf bepalen of je de griep hebt, en een kneuzing van een breuk onderscheiden kan iedereen. Maar wanneer is het verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is, en wanneer is het een dwangneurose? Heb je een burnout of ben je aan vakantie toe?

Het beste advies dat ik je kan geven is ‘vertrouw op je gevoel’. Hetzelfde gevoel eigenlijk dat je op mijn website bracht.

Psycholoog Hans Amsterdam verrijkt je leven

Een psycholoog helpt je jezelf en jouw leven het juiste perspectief te geven. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van jezelf - patronen, je omgeving, je verleden. En je krijgt de handvatten om er zelf betere keuzes in te maken. Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Je leert je eigen talenten en kwaliteiten beter inzien en benutten. Al met al verrijk je je leven en ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jouw is.

Voor wie dit leest

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Mocht je nu twijfelen aan de ernst van je vraag of klacht, of aan of jouw klacht wel thuishoort bij een psycholoog; dan wil ik je graag het volgende zeggen: bel me. Liever vandaag dan morgen. Want dát je hier bent, en dát je jezelf en je vraag of klacht serieus neemt is genoeg.

Je hoeft niet alles zelf uit te dokteren. Daar ben ik, als psycholoog voor.

Meer weten?

Wil je meer weten over mij als psycholoog in Amsterdam, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur mail naar Psycholoog Hans Amsterdam - Hans Schuurman.